Arbeta hos oss

På Motum arbetar över 300 personer med allt ifrån utveckling och administration till projektledning och installation. Vi tror på att engagerade och nöjda medarbetare är nyckeln till företagets framgång  och är måna om att alla trivs och har kul på jobbet.

Vi erbjuder:

  • Trygga anställningar inom företag som värderar kunnande och kvalitet högt
  • Marknadsmässiga anställningsvillkor med kollektivavtal
  • Bra utvecklingsmöjligheter inom Motum
  • Att bli en del av Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern med hållbarhet i fokus

Här berättar några av våra medarbetare hur det är att jobba inom Motum-koncernen.

Samina Bergwall, hisstekniker, Nordisk Hiss i Värmland

Jag började jobba som hisstekniker direkt efter att ha gått ut el- och automationsprogrammet. Det är ett fantastiskt jobb där man får se och lära olika saker hela tiden och träffa nya människor varje dag. Jag trivs väldigt bra på Nordisk hiss. Det är bra sammanhållning och alla hjälper varandra.

Kaj Wiklund, porttekniker, Motum Port, Stockholm

Jag har arbetat som porttekniker i 11 år. Min bakgrund är inom mekanik, svets och pneumatik vilket jag har stor nytta av i det dagliga. Det bästa med jobbet som porttekniker är variationen och friheten att planera sin egen dag. En stor fördel med att jobba för Motum-koncernen är alla möjligheterna, t.ex. kan man välja att arbeta med både hissar och portar.

David Sandkvist, Teknisk Beredare, ITK, Stockholm

Jag har arbetat som teknisk beredare på ITK i ett år. Att vara beredare innebär att man ansvarar för allt som rör leverans av nya hissar t.ex. inköp, tekniska lösningar och projektledning. Jobbet innebär mycket kundkontakt och tid på fältet vilket jag gillar. ITK är en fantastisk arbetsplats som jag varmt kan rekommendera. Det finns mycket kunskap inom företaget och ett gott kamratskap.

Carina Skagersten, hisstekniker, Hisscentralen
Jag började som hisstekniker på Hisscentralen hösten 2020, efter 15 år som elektromekaniker och montör inom fordonsindustrin. Jag har tidigare gått en specialinriktad teknisk utbildning i Mekatronik på Tullängsgymnasiet i Örebro.
Jag trivs väldigt bra på Hisscentralen – det är bra sammanhållning och alla hjälper varandra. Det bästa med jobbet som hisstekniker är variationen och friheten under ansvar. Den ena dagen är inte en andra lik och man har ett stort eget ansvar för att jobbet blir gjort. Att vara hisstekniker är det absolut roligaste jobb jag haft på alla sätt och vis!