Öppna dörren till
en karriär på Motum!

Motum-koncernen är Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör med en omsättning på 700 mnkr.
Vi erbjuder miljövänliga och flexibla hiss- och portlösningar av högsta kvalitet med öppna system som är enkla att underhålla. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Vinga Hiss, Östgöta Portservice, Roslagens Hiss och Uppsala Lyftservice. Motum finns även i Norge.

På Motum arbetar över 300 personer med allt ifrån utveckling och administration till projektledning och installation.
Vi tror på att engagerade och nöjda medarbetare är nyckeln till företagets framgång och är måna om att alla trivs och har kul på jobbet.

Vi erbjuder

Trygga anställningar inom företag som värderar kunnande och kvalitet högt

Bra utvecklingsmöjligheter inom Motum.

Marknadsmässiga anställningsvillkor med kollektivavtal

Att bli en del av Sveriges största oberoende hiss- och portkoncern med hållbarhet i fokus

Möt några av våra medarbetare

Samina Bergwall, hisstekniker, Nordisk Hiss i Värmland

Jag började jobba som hisstekniker direkt efter att ha gått ut el- och automationsprogrammet. Det är ett fantastiskt jobb där man får se och lära olika saker hela tiden och träffa nya människor varje dag. Jag trivs väldigt bra på Nordisk hiss. Det är bra sammanhållning och alla hjälper varandra.

Kaj Wiklund, porttekniker, Motum Port, Stockholm

Jag har arbetat som porttekniker i 14 år. Min bakgrund är inom mekanik, svets och pneumatik vilket jag har stor nytta av i det dagliga. Det bästa med jobbet som porttekniker är variationen och friheten att planera sin egen dag. En stor fördel med att jobba för Motum-koncernen är alla möjligheterna, t.ex. kan man välja att arbeta med både hissar och portar.

David Sandkvist, Teknisk Beredare, ITK, Stockholm

Jag har arbetat som teknisk beredare på ITK i fyra år. Att vara beredare innebär att man ansvarar för allt som rör leverans av nya hissar t.ex. inköp, tekniska lösningar och projektledning. Jobbet innebär mycket kundkontakt och tid på fältet vilket jag gillar. ITK är en fantastisk arbetsplats som jag varmt kan rekommendera. Det finns mycket kunskap inom företaget och ett gott kamratskap.

Carina Skagersten, hisstekniker, Hisscentralen
Jag började som hisstekniker på Hisscentralen hösten 2020, efter 15 år som elektromekaniker och montör inom fordonsindustrin. Jag har tidigare gått en specialinriktad teknisk utbildning i Mekatronik på Tullängsgymnasiet i Örebro.
Jag trivs väldigt bra på Hisscentralen – det är bra sammanhållning och alla hjälper varandra. Det bästa med jobbet som hisstekniker är variationen och friheten under ansvar. Den ena dagen är inte en andra lik och man har ett stort eget ansvar för att jobbet blir gjort. Att vara hisstekniker är det absolut roligaste jobb jag haft på alla sätt och vis!