Second Logo

Skjutportar

Skjutportar är en perfekt lösning för lagerlokaler, maskinhallar, industri, hangarer och på andra ställen där stora öppningar behövs. Anordningen är även ett bra val för mindre utrymmen där en snabb öppning efterfrågas. Skjutportar kan användas både för privata och kommersiella ändamål och kommer i olika varianter och utföranden.

Skjutportar kombinerar enkelhet, funktionalitet och säkerhet för att skapa en elegant och praktisk ingångslösning.

__________________________________

  • Skjutporten är lätt att använda och kräver minimal ansträngning.
  • Lösningen tar upp minimalt med utrymme eftersom de inte kräver extra utrymme för att svänga eller fälla ut.
  • Skjutportar kan utrustas med olika säkerhetsfunktioner, såsom sensorer, automatiskt stopp vid hinder och låsmekanismer.

Varför ska man välja skjutportar?

Skjutportar kännetecknas av att den öppnas vertikalt, vilket gör att den upptar minimalt med utrymme. Skjutportar kan utformas med ett eller flera blad och kan installeras så att den kan öppnas i en eller två riktningar – beroende på vad som efterfrågas. Lösningen är flexibel och ekonomisk, motverkar buller och kan anpassas efter föreliggande önskemål.

Vilken underhåll kräver skjutportar?

I jämförelse med andra anordningar så kräver skjutportar förhållandevis lite underhåll eftersom den tillverkas robust och tålig. Skjutporten kan till exempel vara tillverkad av aluminium eller stål för att stå emot tuffa väderförhållanden. Vidare så är det mindre troligt att lösningen skadas av yttre påverkningar på samma sätt som portar som öppnas utåt eller inåt. Lösningen är dock inte underhållsfri – och frekvensen på underhållningen som krävs beror bland annat på användningsfrekvensen.

Vad kostar det att installera skjutportar?

Lösningens kostnad beror på flera faktorer såsom dess omfattning eller vilket material som efterfrågas. Vidare så är installationens komplexitet avgörande för priset – om större renoveringar i anslutning till installationen behöver göras, eller om väldigt specifika behov föreligger.

Var är det lämpligt att installera skjutportar?

Skjutportar är lämpliga i många olika miljöer där man vill öka bekvämlighet, säkerhet och tillgänglighet, men i regel så är det en lämplig lösning där man vill spara plats och i mer omfattande byggnader såsom industri och lagerlokaler. Automatik ökar även dess tillgänglighet och gör det enklare att ta sig ut och in ur byggnaden till fots eller med fordon.

Är skjutportar säkra?

Om skjutportar installeras och underhålls enligt föreskrifter så kan de utgöra väldigt pålitliga och säkra lösningar. När man tillverkar dem av högkvalitativa material och utför noggrann besiktning så stärks chansen att lösningen är tillförlitlig. Genom att utrusta lösningen med rätt sorts sensorer så går det att upptäcka hinder som befinner sig i dess rörelsebana. Även om skjutportar generellt sätt är robusta och säkra lösningar så är det viktigt att ha i åtanke att rätt kompetens vid installation och underhåll är en förutsättning för att anordningen ska vara säker att bruka. Olika sorters låssystem finns tillgängliga för att trygga att obehöriga inte har tillträde till fastigheten.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar