Second Logo
vem är du?

Service av hissar

När du väljer Motum kan du vara trygg i att vi alltid kan hjälpa dig. Tack vare vår bredd och långa erfarenhet inom koncernen kan vi utföra service på alla hissar, oavsett tillverkare, hisstyp eller årsmodell. Vi hjälper dig att teckna ett serviceavtal som passar just dig. Vi erbjuder allt från funktionsservice, incitamentsavtal och ramavtal. Kontakta ditt lokala serviceföretag så får du hjälp!

Under de senaste 45 åren har vi hjälpt fler än 5000 av Sveriges bostadsrättsföreningar med service och underhåll av deras hissar & portar.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri statusbedömning.

För oss är alla servicekunder lika viktiga och vi strävar efter att vara en personlig och lyhörd partner. Som Sveriges största oberoende hisskoncern kan vi hjälpa större fastighetsägare som täcker ett stort geografiskt område.

Serviceguide – Hiss & Port

Välkommen till Motums serviceguide för hissar & portar. Syftet med guiden är att göra det enklare för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att vidta åtgärder för att hissen och porten ska fungera bra samt vara säker att använda. Guiden är tänkt att fungera som en vägledning för fastighetsägare, fastighetsförvaltare och styrelseledamöter i bostadsrättsföreningar som inte har någon hiss- eller portteknisk bakgrund.

Hur fungerar en hiss?

Vi har sammanställt samtlig nödvändig information om hissar och hur de faktiskt fungerar, vilka olika typer av hissar som existerar och vilka viktiga faktorer som är viktiga att ha med när vi utvärderar alternativ hissar emellan.

Nödtelefoni i hissen

Vad gäller om hissen mot förmodan skulle fastna? Vem ringer du, hur snabbt ska de svara och hur snabbt ska de vara på plats för att hjälpa dig? Klicka nedan för att läsa mer om nödtelefoni för hissar.

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Våra kontor

Vi är rikstäckande

Som en del av Motum-koncernen kan vi ta del av rikstäckande leverantörsavtal och en gemensam kunskapsbas samtidigt som vi behåller vår lokala förankring.

Vi strävar efter att vara det främsta alternativet i Göteborgsregionen när det kommer till hissar. Kontakta något av våra lokala kontor för att boka ett möte med någon av våra duktiga servicetekniker.

Stockholm – ITK
Stockholm – Hissgruppen
Stockholm – Motum Port
Uppsala – Uppsala Lyftservice
Göteborg – Vinga Hiss
Malmö – Motum Skåne
Linköping – Nordisk Hiss & Motum Port
Karlstad – Nordisk Hiss i Värmland
Norrköping – Nordisk Hiss
Borås – Vinga Hiss
Örebro – Hisscentralen i Närke
Karlskrona – Motum Blekinge
Eskilstuna – Nordisk Hiss
Västerås – Nordisk Hiss
Nyköping – Nordisk Hiss
Jönköping – Nordisk Hiss
Växjö – Nordisk Hiss
Oslo & Kristianstad – Motum AS

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Motum levererar professionell och säker service av Hissar för en effektiv och pålitlig drift

Välkommen till Motum. Vår högsta prioritering är att, med minsta möjliga slit på miljön och vår omgivning, säkerställa att din hiss fungerar felfritt, säkert och effektivt genom kvalificerad service och underhåll.

Varför är regelbunden service av hissar viktig?

Regelbunden service av hissar är avgörande för att förebygga driftstopp, det minskar också risken för olyckor och förlänger samtidigt hissens livslängd. En fungerande hiss är också en förutsättning för fastighetens funktionalitet, och tillgänglighet för samtliga besökare, oavsett om det är en bostadsrätt, kontor, shoppingcenter eller offentlig byggnad. Med regelbunden och god service säkerställer vi att er hiss är tillförlitlig och uppfyller alla gällande säkerhetskrav.

Vad ingår i Motums hisservice?

Vi erbjuder ett komplett utbud av tjänster för service av hissar, inklusive:

Förebyggande underhåll: Regelbundna inspektioner och underhåll för att förebygga problem innan de uppstår.
Felavhjälpning och reparationer: Snabb och effektiv åtgärdande av fel för att minimera driftstörningar.
Modernisering och uppgradering: Uppdatering av gamla hisssystem för att möta moderna säkerhetsstandarder och förbättra effektiviteten.
Säkerhetskontroller: Genomgång och certifiering enligt branschens säkerhetsnormer.
Nödanropstjänster: 24/7 stöd för att snabbt hantera nödsituationer.

Detta skiljer Motum mot andra servicebolag för hissar och portar

Erfaren personal: Våra tekniker är välutbildade med omfattande erfarenhet av olika typer av hissar.
Snabb och rikstäckande service: Vi förstår vikten av tid och strävar efter att snabbt åtgärda eventuella problem, på flertalet orter i Sverige.
Transparens: Tydlig kommunikation om kostnader och tidsåtgång utan dolda avgifter.
Anpassade lösningar: Vi erbjuder skräddarsydda serviceavtal som möter de unika behoven hos varje kund.
Senaste tekniken: Användning av moderna verktyg och tekniker för effektiv service och underhåll.

Stort nätverk: Motum ingår i Mitsubishi Group, vartifrån vi får det senaste från branschen på ett globalt plan. Lokalt innefattas Motum av ett flertal Nordiska hissbolag, med lång erfarenhet och väl upparbetade arbetssätt för att lösa kundernas alla olika typer av problem. Gemensamt har vi kapaciteten att erbjuda riktigt bra service av hissar.

Kontakta oss för hissservice

Är du i behov av professionell service av hissar? Kontakta oss idag.

Vi är här för att svara på dina frågor och ge dig en hisservice som överträffar dina förväntningar. Fyll i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt för att planera in din nästa service.