Second Logo

Träffa Tobias Nilsson – Arbetsledare på Motum Skåne

Intervju med Tobias Nilsson

Kan du berätta lite om dig själv och hur du hamnade i hissbranschen?

”Min väg till hissbranschen har inte varit spikrak. Jag utbildade mig till servitör och jobbade som det fram till 2011. Skolade om mig till servicetekniker och började sedan som hisstekniker/montör 2012. 2021 var jag med när vi startade upp Motum Skåne och här är min nuvarande roll som arbetsledare för vår serviceavdelning vilket innebär att jag planerar den dagliga driften till teknikerna.”

”Förutom uppföljning av budgetar, inköp av material, beredning av jobben, fakturahantering och offertuppföljning så har jag mycket kundkontakt vilket jag tycker är väldigt roligt. Vi har allt ifrån mindre BRF:er som har en hiss eller port till de lite större fastighetsägarna i Malmö som har upp emot 100 objekt.”

Vill du berätta lite om Motum Academy? 

”2021 startade Motum Academy – vår egen hiss- och portteknikerutbildning. Jag är med som lärare i akademin vilket är kul, inspirerande och lärorikt att få jobba med att lära ut till studenterna i praktiken och vara med och bidra med min kompetens och lära ut morgondagens tekniker.”

Vad för andra kompetenser som du besitter kan man inte läsa i ditt CV?

”Jag är tränare för en brottningsklubb i Lund som engagerar både mig och mina barn. Det är en aktivitet som ger energi i vardagen och uppskattad av hela familjen.”

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar