Second Logo

Träffa Björn Söderström – Arbetsledare på ITK

Intervju med Björn Söderström

Björn bor i Stockholm och har arbetat i hissbranschen sedan 2004. Sedan 2022 är han arbetsledare på ITK och ansvarar för ledning och samordning för teknikerna på ITK och har även relationerna med många av ITKs kunder inom service och underhåll.

”Här på ITK är det väldigt trevligt, högt i tak och öppna dörrar. Alla pratar med alla och det är hjärtligt och professionellt på samma gång. Vi värnar mycket om öppenhet och nära kontakt med våra kunder. Något jag verkligen tycker att vi lever upp till!”

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Vanligtvis brukar morgonen ägnas åt administrativt arbete och för/eftermiddagarna brukar vara mer ”hands on” med materialbeställningar, planering med tekniker samt kontakt med kunder.

Som arbetsledare måste man vara flexibel då det ofta dyker upp saker man inte räknat med. Vissa moment är riktigt utmanande som när det kommer in ett ärende om driftstopp till exempel. Det kräver ofta en större åtgärd och på ITK samverkar vi med teknikerna för att hitta bra lösningar till våra kunder vilket jag är väldigt stolt över.

Kan du dela med dig av några projekt eller prestationer du är extra stolt över?

När jag började på ITK så hade det precis börjat pratas om bortkopplingen av 2G/3G nätet som kan påverka hissens nödtelefon. Jag är stolt över att vi har levererat 4G-lösningen till alla kunder som önskat trots problem med tillgången till material.

Vi har under samma tid sett ett skifte i vår grupp underhållstekniker då flertalet gått i pension och nya kommit in och gör det jättebra! Det är inte lätt att tappa så mycket erfarenhet men jag tycker vi har löst det bra genom att anställa nyfikna och målinriktade tekniker som fått utbildning internt.

Vad skiljer ITK från andra arbetsplatser du har jobbat på?

När jag fick kontakt med ITK angående tjänsten som arbetsledare kändes det givet. Ett mindre företag jämfört med det jag jobbade innan kändes helt rätt då jag gillar att vara nära verksamheten, och det är jag verkligen här.

Korta beslutsvägar och hög tillit tycker jag står ut. Vi vet vad vi kan förvänta oss av varandra och det resulterar i en riktigt trevlig arbetsmiljö och effektivt arbete.

Vill ni veta mer om Motum?

Vi strävar alltid efter att kombinera fastighetens estetik med funktionalitet av bästa kvalitet. Genom säkra installationer av alla sorters hissar kan vi erbjuda fastighetsägare och fastighetens besökare en bättre hissupplevelse.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar