Second Logo

Träffa Mikael Eklund – Hiss- & porttekniker på Motum Skåne

Intervju med Mikael Eklund

Mikael bor utanför Helsingborg och har jobbat inom portbranschen sedan 2004. Till vardags tar han hand om Motums kunders hissar- och portar i Helsingborg.

”Sedan starten av Motum Skåne 2021 har jag varit nyfiken och breddat min kunskap inom hiss och tycker att det är något nytt och omväxlande. Det jag uppskattar mest med Motum Skåne är ansvaret och möjligheten att påverka det egna arbetet. Det är flexibelt och passar min livssituation. Här är det en bra stämning mellan kollegor och vi har en del aktiviteter utanför kontoret”

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag börjar kl.7 på morgonen. Jag planerar den mesta av min tid själv och vilka service och felanmälanuppdrag som jag ska ut på.

Om det handlar om en felanmälan påbörjar jag alltid en felsökning. Detsamma gäller för portarna som inte går att öppna.

Vi har ett säkerhetstänk på Motum och kontrollerar de mekaniska delarna av våra objekt för att säkerställa att ingen skadar sig när man försöker åtgärda felet. På portar är min upplevelse att det ofta är synliga fel som till exempel en påkörningsskada eller att en vajer gått sönder.

En hiss däremot felsöker man elen först. Det finns säkerhetskomponenter i hissen där ett fel kan uppstå så normalt är att man börjar sin utredning i att se över el-schemat.

Dagen slutar 16.00 och vissa dagar har jag även jouren så då är man tillgänglig 24/7.

Vad är det roligaste med jobbet?

Variationen i vardagen. Ena dagen kan det vara en port, en grind ett lyftbord, entrédörrar eller en hiss. Det är olika objekt, olika platser och människor.

Har du levt ut dina barndomsdrömmar?

När jag var liten tävlade jag i Go-cart i 16 år. Jag ville bli en racingstjärna. Jag har varit anställd i West Coast Racing och tagit hand om Prins Filips team och varit mekaniker och tagit hand om deras bilar.

Det är tyvärr en kapitalsport så väldigt få har råd. Jag levde väl inte helt och fullt ut mina barndomsdrömmar men fick förmånen att bli hiss- och porttekniker till slut vilket jag är väldigt glad för.

Vill ni veta mer om hur det är att jobba på Motum?

Vi strävar alltid efter att kombinera fastighetens estetik med funktionalitet av bästa kvalitet. Genom säkra installationer av alla sorters hissar kan vi erbjuda fastighetsägare och fastighetens besökare en bättre hissupplevelse. Kontakta oss för mer information om hur vi jobbar.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar