Second Logo

mathissar

Nyinstallation av mathissar

Mathissar, även kända som varuhissar eller restauranthissar, är specialdesignade hissar som används för att effektivisera och förbättra transporten av matvaror och förnödenheter inom restaurang- och hotellmiljöer. Dessa hissar spelar en avgörande roll i att underlätta varuhantering och logistik inom branschen. Genom att möjliggöra en smidig och snabb transport av matvaror mellan våningar kan mathissar hjälpa till att optimera arbetsflödet och öka effektiviteten i bland annat restaurangmiljöer.

Flexibel och smidig lösning för transport inom exempelvis restaurang- och hotellmiljö.

__________________________________

  • Denna lösning är användbar för att transportera produkter eller maträtter mellan våningsplan.
  • Perfekt anordning för restauranger och hotell som behöver understöd vid transport av mat.
  • Matvaruhissen ökar produktivitet och effektivitet i arbetsmiljön.

Vad är en mathiss?

Mathissar är vertikala transportsystem som används för att förflytta framförallt mat och dryck mellan olika våningar inom en fastighet. Till skillnad från personhissar är mathissar utformade specifikt för att hantera laster i form av matvaror, med en kapacitet för att möta behoven för företaget eller organisationen som söker en smidig lösning. Dessa hissar kan användas inom olika branscher såsom butiker, lager, hotell, sjukhus, kontor och mycket mer.

Mathissens funktion och design

Mathissar är speciellt utformade för att möjliggöra snabb och säker transport av matvaror och förnödenheter inom restaurang- och hotellmiljöer. Hissen är vanligen placerad i anslutning till köket eller lagringsområdet och kan antingen vara fristående enheter eller integrerade i byggnadens struktur. Lösningen är särskilt designad för att passa in i restaurangmiljöer och möta de krav som föreligger för varuhantering. Designen tar hänsyn till funktion och användarvänlighet.

Vilka är fördelarna med att installera mathissar?

  • Effektivitet: En av de huvudsakliga fördelarna med mathissar är att de effektiviserar varuhantering inom restauranger och hotell. Istället för att förlita sig på manuell transport av varor så skickas varorna smidigt med hjälp av mathissen till önskad våning.
  • Säkerhet och hygien: Mathissar är utformade med säkerhet och hygien som två av de viktigaste prioriteringarna. De är utrustade med förslutningsbara dörrsystem som förhindrar obehörig åtkomst och skyddar matvarorna under transport. Detta minskar risken för stölder och kontaminering av maten. Mathissar kan också vara utrustade med temperaturkontrollsystem för att säkerställa att kylvaror och färskvaror hålls fräscha.
  • Smidig logistik: Mathissar spelar en avgörande roll i att skapa en smidigare logistik inom restaurangmiljön. Genom att använda mathissar kan restaurangpersonalen enkelt transportera matvaror från leveransområdet eller lagerutrymmet till köket eller andra förvaringsområden på olika våningar. Detta minimerar risken för felplacerade varor eller fördröjningar i leveransprocessen. Mathissar möjliggör också en snabb och enkel återtransport av använda tallrikar, bestick och disk från matsalarna till diskområdet.
  • Optimering: Mathissar bidrar till att spara värdefull tid och öka produktiviteten inom restaurangmiljön. Genom att eliminera behovet av manuell transport kan personalen fokusera på sina huvudsakliga arbetsuppgifter istället för att tillbringa tid och energi på att flytta matvaror och förnödenheter. Med hjälp av mathissar kan restaurangpersonalen snabbt och effektivt flytta matvaror mellan våningar, vilket gör att de kan hantera större volymer av matförsörjning på kortare tid. 

Hur stora är mathissar?

Mathissar finns i många olika storlekar och dimensioner. Den exakta storleken kan variera utifrån krav och behov. Några generella riktlinjer kring mathissarna är att bredden vanligen sträcker sig från cirka 1 meter till 2,5 meter. Det är viktigt att välja en anordning som rymmer de största matvarorna som ska transporteras. Lösningens djup kan vanligen variera mellan 1 och 2 meter. Höjden kan anpassas utifrån hur många våningar som lösningen är tänkt att betjäna.

Vilken kapacitet har mathissar?

Kapaciteten hos en mathiss kan variera, därför är det viktigt att välja en lösning som är anpassad efter de matvaror som kommer att transporteras. Mathissar med lätt lastkapacitet som är lämpliga för mindre restauranger och caféer kan vanligen hantera laster mellan 100 kg och 250 kg, men det finns även lösningar som kan klara 500 kg och även flera ton. Det är bäst att rådgöra innan man beslutar om vilken lösning som är lämplig för fastigheten så att man väljer en hiss som matchar specifika krav och utrymmesbegränsningar.

Viktigt att tänka på före installation av mathissar

Före installationen av mathiss så är det viktigt att undersöka och utvärdera det tillgängliga utrymmet för att säkerställa att det finns tillräckligt med plats för hiss och hisschakt. Det är även viktigt att säkerställa att hissen klarar av den lastkapacitet som företaget efterfrågar. Vidare är det viktigt att hissen uppfyller de utfärdade säkerhetsföreskrifter som föreligger för mathissar, att anordningen inspekteras före användning och sedermera att regelbunden underhåll och service äger rum.

mathissar

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar