Second Logo

Portar med automatiska skjutdörrar


Portar med automatiska skjutdörrar är portar som öppnar sig automatisk när människor, last eller annan aktivitet kommer tillräckligt nära rörelsedetektorn kopplad till porten. Automatiska skjutdörrar används framförallt idag där det finns ett högt trafikflöde av människor eller leveranser. Som hiss- & portkoncern har Motum lång erfarenhet av automatiska skjutdörrar och arbetar med många olika typer av kunder, alltifrån sjukhus och skolor till industrier och gallerior.

Självöppnande, sömlöst inbjudande och kombinerar modern bekvämlighet med stilren elegans.

__________________________________

 • Automatiska skjutdörrar erbjuder en hög grad av effektivitet och bekvämlighet för både användare och personal.
 • Lösningen gör det enklare att säkerställa tillgänglighet för personer med nedsatt rörelseförmåga.
 • Bidrar till minskad energiförbrukningen och förbättrad hållbarhet.

Varför automatiska skjutdörrar?

Det finns fem huvudsakliga fördelar med automatiska skjutdörrar, utöver dessa är det också en stilren och ljudvänlig lösning.

 1. Automatiska skjutdörrar gör det möjligt att effektivisera flödet av människor in och ut ur lokaler och byggnader.
 2. Dörrarna förenklar förflyttningen av material och människor mellan olika delar av lokalen eller byggnaden i fråga. Detta ökar i sin tur  tillgängligheten för alla inblandade parter.
 3. Skjutdörrarna gör det också lättare att bibehålla klimatzoner och befintliga temperaturer, då de endast stängs och öppnas vid behov.
 4. Genom att använda sig av skjutdörrar minskar risken för smittspridning, då ingen direkt kontakt krävs för att varken öppna eller stänga dörren.
 5. Skjutdörrar är även platseffektiva då de inte öppnas eller stängs in på andra ytor. Dörrarna gör det därför möjligt för dig som kund att maximera ytan för andra viktiga funktionaliteter.

Olika typer av automatiska skjutdörrar

Det finns fem typer av automatiska skjutdörrar: Linjär, teleskop, rundad, vinkel och multifunktionell. Den vanligaste formen av automatisk skjutdörr är den linjära varianten. Denna dörr öppnas i sidled bort från användaren, vilket är en viktigt säkerhetsfaktor för att undvika skador.

Det stora utbudet av olika sorters skjutdörrar samt den eleganta designen ger dig som kund en stor valfrihet att hitta rätt automatisk skjutdörr.

Anpassning av automatiska skjutdörrar

Automatiska skjutdörrar kan anpassas för att passa just era behov. Några allmänna områden de kan anpassas för är:  säkerhet, vattentät, brandskydd eller användas som utrymningsdörrar  Några exempel på eventuella funktionaliteter inom tidigare nämnda områden listas nedan:

 • Portarna kan skapa ett slussystem. Där ena dörren inte öppnas förrän den andra är stängd. Detta är en populär säkerhetslösning för klock- och andra mer exklusiva butiker.
 • De kan även anpassas med säkerhetssystem där det krävs koder eller andra typer av säkerhet för att öppna och stänga porten.
 • Portarna kan även kopplas till ett överfallsalarm då portarna stängs direkt vid trycket av en knapp.

Vi erbjuder även skräddarsydda lösningar där du som kund kan välja alltifrån glastyp till storlek och dimensionering av porten.

Som nationell portkoncern levererar vi olika typer av portar i hela Sverige.  Vill du veta mer om automatiska skjutdörrar i allmänhet, eller kontakta oss gällande en förfrågan – är du varmt välkommen att fylla i kontaktformuläret nedan.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar