Second Logo

rambyggd vikport

Rambyggda vikportar


En rambyggd vikport är en port som byggs efter ramen där vikporten ska finnas. En rambyggd vikport kan vara både manuell, men också installeras med en motor för att passa just era preferenser och behov.

Lösningen är en perfekt kombination av säkerhet, tillförlitlighet och elegant design.

__________________________________

  • Rambyggda vikportar erbjuder enastående säkerhet tack vare sin starka och stabila konstruktion.
  • Dessa portar är utformade för att utnyttja utrymmet på bästa sätt.
  • Rambyggda vikportar finns i olika storlekar, former och stilar för att passa olika arkitektoniska stilar och estetiska preferenser.

Hur fungerar rambyggda vikportar?

En rambyggd vikport består i huvudsak av ett ramverk, vars material kan variera. Ramverket fästs sedan i väggen eller i en stålstolpe där porten ska befinna sig. Själva porten består av ett antal paneler som är sammanlänkade. Materialet på panelerna brukar variera, men några vanliga material som används är aluminium, stål, PVC och trä.

När vikporten ska öppnas fälls panelerna ut – mer och mer tills de är helt utsträckta – vid stängning fälls panelerna däremot in tills de är helt infällda. Hela processen sker genom att panelerna glider på en räls där panelerna kan fällas in eller fällas ut.

Var används rambyggda vikportar?

De huvudsakliga användningsområdena för rambyggda vikportar är industrier och kommersiella fastigheter, dock används de även flitigt vid privata bostäder eller vid inhägnade områden.

Varför rambyggd vikport?

Den rambyggda vikportens största styrka är hur den öppnas och stängs. Dess rörelsemönster gör det tydligt för passerande när den öppnas och stängs, vilket minskar risken för skador på både porten, passerande fordon eller fotgängare.

Anpassningar av rambyggda vikportar

Det har beskrivits i ovanstående stycken att den rambyggda vikporten kan anpassas på många olika sätt. Som kund finns det i huvudsak tre olika anpassningar att välja mellan, vilka listas här nedan:

  1.     Material på panelerna – PVC, trä, aluminium eller stål
  2.     Motordriven eller manuell
  3.     Storlek och design

Om ni har andra preferenser på hur er rambyggda vikport ska fungera eller se ut, kan porten också skräddarsys för att passa just ert ändamål.

Som nationell portkoncern levererar vi olika typer av portar i hela Sverige.  Vill du veta mer om rambyggda vikportar i allmänhet, eller kontakta oss gällande en förfrågan – är du varmt välkommen att fylla i kontaktformuläret nedan.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs någon av våra senaste artiklar