Second Logo

Sandwichbyggd Vikport


En sandwichbyggd vikport är väldigt tålig och klarar mindre påkörningar såväl som nordiskt klimat. Den har ett ytskikt som består av plastbelagd, varmförzinkad plåt vilket förhindrar korrosion. Med gummitätningar och klämskydd är luftinsläppet och klämrisken minimal. Porten består vanligtvis av flera lager material såsom stål och aluminium – tillsammans så skapar dessa lager en “sandwich” som ska förse porten med högre styrka och isolerande egenskaper. Vikporten är konstruerad för att hålla länge och är i regel väldigt driftsäker.

Robusta varianter eller kundanpassade lyftbord för mer visuellt känsliga miljöer.

__________________________________

  • Lösningen har ett minimalt luftläckage.
  • Den Sandwichbyggda vikporten stänger ute kyla.
  • Sandwichbyggda vikportar är konstruerade med flera skikt av isoleringsmaterial, vilket ger en överlägsen termisk prestanda.
  • Porten erbjuder robust konstruktion samt lång livslängd.

Varför ska man välja en sandwichbyggd vikport?

Det finns många anledningar till att välja denna lösning. Den sandwichbyggda vikporten har en hög isoleringsförmåga vilket gör att den kan stänga ute kyla på vintern och behålla byggnaden sval på sommaren – detta kan bidra till minskade kostnader för ventilation och uppvärmning. Anordningen uppvisar hög hållbarhet då dess många lager bidrar till att den är mycket tålig. Den sandwichbyggda vikporten kan anpassas efter extrema klimatförhållanden såsom starka vindar eller snöstormar.

Hur effektivt isolerar en sandwichbyggd vikport min byggnad från ljud, temperatur och luftflöde?

Den sandwichbyggda vikporten fungerar som ljudbarriär och blockerar ljudvågor, men den kommer inte att eliminera allt ljud även om den minskar det kraftigt. Anordningen är effektiv när det kommer till att bevara inomhusklimat och på så vis reducera energiförluster. Porten kan ha en skumkärna med hög densitet vilket bidrar till en effektiv isolering mot temperaturförändringar. Det är viktigt att notera att portens tätningar måste underhållas regelbundet för att säkerställa isoleringen.

Vad är viktigt att tänka på vid installation av en sandwichbyggd vikport?

Vid installation av den sandwichbyggda vikporten så finns det flera viktiga faktorer att ha i åtanke såsom dess mått, installationsteknik, tätningslistningar, elektriska komponenter och tillgodose så att föreliggande säkerhetsföreskrifter uppfylls.

Hur stor är risken för påkörningsskador?

Eftersom att människans synfält är större horisontellt än vertikalt – och vikporten öppnas och stängs sidogående så reduceras antalet påkörningsskador med kraschade bottensektioner och dyra reparationer. Om sandwichporten mot förmodan blir påkörd så är det mycket viktigt att den undersöks noggrant – en skadad port kan utgöra stor säkerhetsrisk.

Vad kostar det att underhålla en sandwichbyggd vikport?

Vanligtvis när man investerar i en industriport så ska man vara uppmärksam på kostnader förknippade med underhåll, men i regel så är den sandwichbyggda vikporten billig att underhålla – vilket gör den till ett väldigt bra alternativ.

Vilken typ av underhåll kräver en sandwichbyggd vikport?

Den sandwichbyggda vikporten kräver underhåll i form av rengöring, smörjning, kontroll av tätningslistningar, inspektion av mekanik och reparation vid eventuella skador. Om vikporten initialt är korrekt installerad så är den väldigt tålig och risken för att omfattande ändringar skulle behöva utföras minskar.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar