Second Logo

Trivsam och tillgänglig miljö för boende och besökare

För fastighetsägare är skapandet av en välkomnande och tillgänglig miljö i entrén och trapphuset viktig för att både möta boendes och besökarens förväntningar, och förhöja fastighetens övergripande värde. Här listar vi några nyckelaspekter att ha i beaktning när det kommer till hissen.

Viktig information om hissen tillgänglig för boende och besökare

Viktig information om hissen ska finnas tydligt tillgänglig vid entrén och i trapphuset. Det inkluderar kontaktinformation till servicefirma och status för besiktning.

Framkomlighet för alla

Hissen är till för att möjliggöra snabbare och smidigare förflyttning i fastigheten, detta faller platt för funktionsnedsatta boende eller besökare om hissen i sig är svår att nå. En enkel knäskada kan i sig också vara av stor tyngd om det krävs att besökare går både upp och ned för trappor och ut genom dörrar för att komma åt hissen. En smidig passage är av stor vikt för att tillgängliggöra fastigheten för samtliga.

Nödvändig information om hissen

Det är också viktigt att säkerställa att boende har åtkomst till nödvändig information om hissarna, inklusive driftsinstruktioner, kontaktuppgifter vid eventuella problem och klara riktlinjer för användning. Att det finns viktig information inne i hissen är avgörande om något skulle hända.

Detta gäller även när det kommer till tydlig dokumentation i trapphuset kring vad som gäller om hissen skulle vara skadad eller ur funktion, så att boende och besökare snabbt kan få den service som behövs.

Ta hjälp av en pålitlig och långsiktig partner

Är ni osäkra på vilken information som behövs i trapphuset och hissen? Kontakta gärna oss på Motum så hjälper vi till.

Vill ni veta mer om Motum och hur vi jobbar?

Vi strävar alltid efter att kombinera fastighetens estetik med funktionalitet av bästa kvalitet. Genom säkra installationer av alla sorters hissar kan vi erbjuda fastighetsägare och fastighetens besökare en bättre hissupplevelse.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar