Second Logo

Norrtulls SK utökar prisbelönt satsning för integrationen av nyanlända barn genom samarbete med Motum

När 90 nyanlända barnfamiljer flyttade in i Vasastan engagerade Norrtulls SK sig genom att erbjuda träning till de nyanlända barnen till kraftigt reducerade priser och anordna insamlingar av kläder, skor och utrustning till barnen. Genom ett samarbete med Motum kommer Norrtulls SK nu att kunna utöka det prisbelönta projektet och säkerställa att alla nyanlända barn kan åka på sociala och sportsliga aktiviteter med sina lag.

NSK:s integrationsprojekt startade i januari 2018 och hittills har över 70 nyanlända barn fått möjlighet att träna fotboll, innebandy, bordtennis eller handboll till kraftigt reducerade priser. NSK har även genom bidrag och engagemang från medlemmarna lyckats samla in kläder, skor och utrustning till de nyanlända barnen.

”Det är otroligt positivt att vi genom avtalet med Motum nu kan erbjuda även våra nyaste medlemmar att åka på cuper och andra sociala aktiviteter. Förhoppningen är att det kommer skapa stor glädje och samhörighetskänsla vilket i sin tur kommer att påskynda integrationen ytterligare” , säger Johan Brodin, NSK

”Det är fantastisk att se hur NSK genom stort engagemang och öppenhet lyckats integrera de nyanlända barnen och deras föräldrar i klubbens verksamhet. Det är ett viktigt arbete som vi från Motums sida gärna är med och stödjer”, säger Pontus Ärlerud, VD Motum.

Projektet som belönats med Stockholms stads Nelson Mandela pris kommer att fortsätta under 2019. Det finns planer på att utöka projektet ännu mer genom att skapa aktiviteter för föräldrarna till de nyanlända barnen. Bland annat har en grupp mammor börjat spela innebandy tillsammans med svenska spelare.

För mer information, kontakta: Charlotte Teglgaard, Kommunikationschef, Motum 072-5012522 eller Johan Brodin, Kanslichef, NSK, 073-952 49 15