Second Logo

Jalusier

Jalusier är ett kostnadseffektivt val och används inom olika sammanhang. Anordningen är vanligen tillverkad av aluminium eller stål och är utformad för att skydda mot inbrott, insyn och väderförhållanden. Lösningen är ett populärt val för till exempel butiker eller fastigheter. Jalusier kommer i olika utföranden och kan anpassas efter byggnadens föreliggande behov.

Jalusier kombinerar elegans, flexibilitet och integritet för att skapa en mångsidig och stilfull lösning för fönster och dörrar.

__________________________________

  • Jalusier ger möjlighet att enkelt justera ljusinsläppet och ventilationen genom att enkelt justera vinkeln på lamellerna.
  • Lösningen ger en nivå av integritet genom att blockera insyn samtidigt som de tillåter ljus att filtreras in.

Varför ska man installera jalusier?

En av många fördelar med Jalusier är att de är väldigt enkla att använda och kan öppnas och stängas effektivt och snabbt. Detta gör lösningen idealisk för garage, båthus, butiker eller lagerlokaler när snabb åtkomst till byggnaden efterfrågas. Vidare så bidrar jalusier till ljudisolering och kan blockera ljud från att komma in eller ut, vilket kan vara en fördel i bullriga miljöer eller områden som efterfrågar en låg ljudvolym. Lösningen är högst pålitligt när det kommer till att stänga ute kyla eller bevara värme – detta kan vara särskilt passande för verksamheter eller industrier som behöver särskilda temperaturer för att skydda verksamheten eller förvara produkter.

Hur fungerar jalusier?

Jalusierportar fungerar genom vertikala aluminum- eller stållameller rullas upp och ned med hjälp av en motor eller en manuell vev. Lamellerna är sammanfogade med hjälp av en märla, vilket gör att de rullas upp och ned samtidigt. När porten är helt öppen så är lamellerna ihopvikta till en rullformad konstruktion. Vid stängning så rullas lamellerna ned och fästs vid golvet. Vidare så kan jalusier komma i många olika utföranden, anpassade efter byggnadens specifika kravbild.

Automatisk- och manuell jalusier

Anordningen kan vara automatisk såväl som manuell, där den manuella porten öppnas och stängs genom en vev eller en kedja. Den automatiska porten är utrustad med motorer och fjärrkontroll, vilket gör porten lättillgänglig och flexibel att använda. Den motoriserade jalusiern är vanligt förekommande i kommersiella och industriella fastigheter där det krävs snabb åtkomst och hög nivå av säkerhet.

Är jalusier säkra?

Generellt sätt så utgör jalusier säkra lösningar, och ger ett pålitligt skydd mot inbrott, insyn och väderförhållanden. De flesta jalusier är utrustade med en rad olika säkerhetsfunktioner som tryggar lösningens pålitlighet. Fjärrkontroller som begränsar tillgängligheten för obehöriga, sensorer som upptäcker om något fastnar under porten och automatiska låssystem är några av de tillgängliga säkerhetsfunktioner som stärker anordningens säkerhet.

Vad kostar det att installera jalusier?

Det finns många faktorer som påverkar kostnaden, såsom installationens omfattning, val av material, installationens komplexitet och arbetskostnader. Det är även viktigt att känna till att det kan finnas indirekta kostnader förknippade med installationen av porten såsom service och underhåll.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar