Second Logo

öppen hiss

Nyinstallation – Last och Bilhissar


Last- och bilhissar nyttjas i första hand för att frakta tyngre gods, laster och fordon från en våning till en annan. Detta sker vanligen inom fastigheter eller på parkeringsplatser. Dessa anordningar kan vara automatiska eller styras med hjälp av fjärrkontroll eller liknande.

Stora, flexibla och högkvalitativa last- och bilhissar.

__________________________________

  • En av de vanligaste orsakerna till skador på gods och personal inom lager- och transportsektorn beror på otillräckliga funktioner vid lastning- och lossning av gods.
  • Bilhissen är en bekväm lösning för att transportera last från lastbil till kaj.
  • Viktigt att känna till omfattningen på det som ska lastas.

Varför ska man installera en last- och bilhiss?

Det finns många anledningar att välja last- och bilhissar. Genom att välja denna lösningen så får du en hiss skräddarsydd för att kunna lasta fordon snabbt och effektivt. Dessutom så är det ett sätt att trygga säkerheten eftersom det kan vara farligt att lyfta tunga laster manuellt, och kan äventyra arbetares säkerhet samt riskera att det som fraktas far illa.

Hur är last- och bilhissen konstruerad?

Hissen består av en hisskorg eller plattform som fästs på en hissramen, och monteras på en hisschakt. Anordningen rör sig upp och ner längs hissramen, och mekaniken kan antingen vara hydraulisk eller mekanisk.

Hur tryggar man säkerheten för last- och bilhissar?

Tack vare vår långa erfarenhet i branschen så vet vi hur viktigt det är att prioritera säkerhet. Detta är av stor vikt inte minst när det kommer till last- och bilhissar. Vid installation och användning är det såklart nödvändigt att följa säkerhetsföreskrifter och de regleringar som föreligger för att trygga säker installation, transport och underhåll.

Hur väljer man rätt last- eller bilhiss?

Det finns många olika typer av last- och bilhissar. Dem är designade för att passa olika typer av last och fordon. De kan utformas efter behoven som kan variera beroende på storlek, vikt och vilken form som fordonet har. Det finns olika alternativ när det kommer till hissöppningar eller korgar – detta ger möjlighet till stor flexibilitet. Motum hjälper dig gärna att välja det alternativet som matchar era krav!

Vad är viktigt att tänka på angående last- och bilhissar?

Det föreligger särskilda säkerhetskrav på last- och bilhissar för att de ska kunna fungera korrekt – vilket potentiellt sätt kan vara kostsamt och tidskrävande. Tyvärr kan inte heller vem som helst nyttja last- och bilhissar, t.ex. personer med rörelsehinder kan ha svårt att transporteras i denna typ av hiss.

Vad kostar en last- eller bilhiss?

Kostnaden för en last- eller bilhiss varierar beroende på vilken typ av lösning som efterfrågas. Kostnaden beror på faktorer såsom storlek, kapacitet och såklart vilken typ av lösning som efterfrågas. Det är inte bara den initiala kostnaden som ska tas i beaktning men även kostnader för reparationer, underhåll och drift.

Vi levererar last- och bilhissar i hela Sverige

Som nationell hisskoncern levererar vi last- och bilhissar i hela Sverige . Vill du veta mer om last- och bilhissar generellt, eller kontakta oss gällande en förfrågan – är du varmt välkommen att fylla i kontaktformuläret nedan.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar