Second Logo

Så ökar ni hissens säkerhet

Vid installation och användning av hissar så kommer säkerheten alltid i första hand. Vad är egentligen viktigt att tänka på för att trygga en optimal säkerhetsstandard? Alla som använder anordningen måste vara noga med sitt beteende för att säkra omgivningens och sin egen hälsa. Det föreligger risker om man inte följer säkerhetsanvisningar eller om rätt kompetens inte tryggar anordningens säkerhet.

Hur säkerställer man ökad säkerhet i hissen?

För att säkerställa att de som vistas i hissen är säkra så finns det en uppsjö med principer och viktiga saker att tänka på. Nya och väl moderniserade hissar är mycket säkra anordningar, men mer än hälften av alla hissar i Sverige är äldre än 30 år gamla. Detta gör tyvärr så att de flesta färdas i hissar som saknar nödvändig utrustning.

Vilka är de viktigaste sakerna när det kommer till säkerhet i hissar?

Att göra rätt från början: Det kan verka lite klyschigt, men om en hiss installeras på korrekt sätt från början och all nödvändig utrustning finns på plats så reduceras risken för att olyckor uppstår. Detta minskar även potentiellt sätt påkostade omkostnader och modernisering i onödan

  • Regelbunden underhållning: Genom att vårda och underhålla hissen så minskar risken avsevärt att olyckan är framme. Med regelbunden inspektion av hisstekniker med lång erfarenhet och stor kompetens så tryggas säkerheten.
  • Säkerhetsfunktioner: Det finns många funktioner för säkerhet som kan hjälpa till att trygga passagerarnas säkerhet. Detta är funktioner såsom: knappar för nödstopp, telefon, hastighetsmätare och dörrsensorer. Dessa kan bl.a. motverka att någon kläms i dörren eller säkerställer att hjälp kommer om olyckan väl är framme.
  • Modernisering: Genom att modernisera hissen och arbeta proaktivt, speciellt om hissen är gammal, så tryggas hissens säkerhet i allra högsta grad. Genom att uppgradera teknologi såsom bättre dörrsensorer eller säkerhetskamera så minskar risken för olyckor avsevärt.
  • Utbildning: Med hjälp av tydlig och pedagogisk kommunikation till användare av hissen om dess funktion så minskar risken för att individer kommer till skada. Dessutom så bör man instruera användare om hur man agerar i en eventuell nödsituation.

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att lära dig mer om hissens säkerhet så finns vi här för dig. Med vår expertis och över 40 år långa erfarenhet av att installera hissar så är vi trygga med att kunna erbjuda det bästa inom branschen. Tveka inte på att kontakta oss för att få reda på mer om att trygga hissars säkerhet.

Vill ni veta mer om hur vi förbättrar säkerheten i hissar? 

Vi strävar alltid efter att kombinera fastighetens estetik med funktionalitet av bästa kvalitet. Genom säkra installationer av alla sorters hissar kan vi erbjuda fastighetsägare och fastighetens besökare en bättre hissupplevelse.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar