Second Logo
Motum hållbarhetschef Madelene Carlsson

Madelene Carlsson blir ny Hållbarhetschef på Motum AB

Motum rekryterar Madelene Carlsson som ny Hållbarhetschef för att utveckla hållbarhetsarbetet vidare och stärka positionen som den hållbara hiss och portkoncernen. Madelene tillträder tjänsten den 1 mars och tar också plats i Motums koncernledning.

Som hållbarhetschef på Motum kommer Madelene att driva det strategiska och operativa hållbarhetsarbetet inom Motumkoncernen.

”Jag är väldigt glad över att Madelene vill ta klivet in i hissbranschen. Madelene har en lång och bred erfarenhet av hållbarhets-, miljö- och säkerhetsfrågor och kommer vara en stor tillgång för oss som koncern och för våra dotterbolag i deras proaktiva arbete framåt”, säger Fredrik Eliasson, Koncernchef på Motum.

Med över 15 års erfarenhet av miljö-, arbetsmiljö- och säkerhet och hållbarhetsarbete i olika befattningar från olika företag och branscher tar Madelene klivet in i hiss- och portbranschen.

”Jag har tidigare jobbat som miljö-, kvalitets- och arbetsmiljösamordnare inom återvinningsbranschen och betongindustrin, som projektledare inom miljöteknikområdet och som kvalitets- och hållbarhetsspecialist inom jordtillverkningsbranschen. Nu ser jag oerhört mycket fram emot mitt nya uppdrag som hållbarhetschef på Motum och fortsätta den hållbarhetsresan som bolaget påbörjat”, berättar Madelene Carlsson.

Om Motum

Motumkoncernen är Sveriges största, oberoende hiss- och portleverantör med över 370 anställda och 850 miljoner i omsättning. Motumkoncernen består av 12 regionalt marknadsledande företag som tillsammans täcker hela Sverige. Motum finns även i Norge.

Sedan maj 2022 ägs koncernen av Mitsubishi Electric Corporation som är en ledande global aktör inom bland annat hissar och rulltrappor.

För ytterligare information kontakta

Vendela Dellner, Marknads- och kommunikationschef på Motum

vendela.dellner@motum.se

Fler nyheter

Samtliga Motum-bolag omcertifierade

Årets ISO-revision är nu klar och samtliga bolag inom Motum-koncernen…

Ta del av Vinga Hiss Nyhetsbrev No1 2020

Välkommen att ta del av Vinga Hiss nyhetsbrev för kunder…