Second Logo

Träffa Alexander Kristiansen – Projektledare och säljare på Motum AS

När började du i hissbranschen och hur länge har du arbetat på Motum AS?

Jag började i hissbranschen år 2009. Det var under 2016/17 som jag blev intresserad av projektledning och har sedan dess arbetat med projektledning och försäljning av hissar. Min första arbetsdag på Motum var den 1 september 2019, och jag trivs väldigt bra som Projektledare på Motum AS!

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Ingen dag eller vecka är den andra lik, vilket gör det extra spännande, men för att nämna något om vad en vanlig vecka innebär:

• Följa upp pågående projekt
• Delta i offerter och besiktningar
• Beräkna offerter (modernisering eller ny hiss)
• Delta i byggmöten
• Projektplanera nya hissar
• Beställa hissar vi har sålt
• Planera bemanning
• Överlämna nya hissar till kund
• Projektöverlämning till vår serviceavdelning
• Administrera projektets kostnader

Att vara PL på Motum innebär främst att följa ett projekt från början till slut, vilket ger mig en bra överblick över hur mitt projekt har gått enligt plan, både ekonomiskt, genomförandemässigt, att montörerna är nöjda och inte minst att kunderna är nöjda. Detta är inspirerande, motiverande och ger mig en stor tillfredsställelse.

Vilka utmaningar har du i din roll?

Det finns naturligtvis många olika utmaningar som man möter, men bemanning kan ibland vara lite mer knepigt än vad man kan tro. Det är viktigt att bemanna rätt; eftersom montörerna vill utvecklas är det därför viktigt att inte alltid placera samma montör på liknande projekt varje gång. Det kan också vara utmanande att få logistiken att fungera, det vill säga att säkerställa att våra underleverantörer har levererat rätt arbete och material, att projektplaneringen är tillräckligt bra så att monteringen går enligt plan. För montörernas del är det motiverande att se att PL har lagt ner ett bra förarbete i projektplaneringen.

Vad gör du på fritiden eller utanför jobbet för att koppla av?

Jag tillbringar mycket tid med min familj. Men jag försöker också prioritera lite tid för träning. Under de senaste 2-3 åren har jag också byggt en ny stuga i Tønsberg, så mycket tid har gått åt till det på helger och lediga dagar. Men nu är äntligen det projektet klart, så nu samlas vi ofta där på helger och semestrar.

Vad skiljer Motum AS från andra arbetsplatser du har arbetat på?

När det gäller kontakten mellan kunderna och oss anställda, skulle jag säga att den sticker ut. Vi har ett nära och bra samarbete, något som både vi och kunderna uppskattar mycket. Intresset för hissar och stoltheten över det vi gör är gemensamt för alla på Motum AS. Alla bidrar när det behövs för att säkerställa att vi levererar hissar som uppfyller våra standarder. Det är viktigt för oss att alla hissägare får samma kvalitet.

När en hiss har Motums signatur är det en produkt och en helhet som vi är mycket stolta över. När jag började år 2019 var vi väl 6-7 anställda, men jag var den första Projektledaren förutom VD:n. Det har gett mig möjlighet att vara med och bidra till att ”bygga” Motum till där vi är idag. Den tillit jag har byggt upp och fått från mina kollegor under dessa år har utan tvekan bidragit till att utveckla och motivera mig i hög grad. Det har varit och är en otroligt lärorik och rolig resa. Jag är otroligt tacksam och stolt över att jag är en del av Motum AS.

Vill ni veta mer om Motum Norge?

Vi strävar alltid efter att kombinera fastighetens estetik med funktionalitet av bästa kvalitet. Genom säkra installationer av alla sorters hissar kan vi erbjuda fastighetsägare och fastighetens besökare en bättre hissupplevelse.

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller läs någon av våra senaste artiklar