Second Logo

Nyheter & Insikter – Hållbarhet

Välkommen till det senaste gällande hållbarhet från oss hos Motum! Här kan du följa med oss på en resa där vi belyser det senaste inom Motums hållbarhetsarbete. Vi delar med oss av våra insatser, senaste nytt och initiativ som syftar till att minska vår miljöpåverkan och främja hållbar utveckling inom hiss- och portbranschen. Från energieffektiva lösningar till återvinningsprogram och samhällsengagemang – här kan du ta del av hur vi strävar efter att göra skillnad för planeten och samhället. Oavsett om du är intresserad som företrädare för bostadsrättsföreningar, fastighetsägare eller bara som en engagerad medborgare, så är du välkommen att utforska vårt hållbarhetsarbete tillsammans med oss. Låt oss tillsammans fortsätta att driva förändringen mot en mer hållbar framtid!

Motum-bolagen är omcertifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö

För fjärde året i rad har Motum-bolagen genomgått en multisite-certifiering där revisionsprocessen samordnats för bolagen. Multisite-certifikatet är ett resultat av det samordnade arbetet inom koncernen, där de svenska bolagen delar ett gemensamt ledningssystem, processer och rutiner. Vi är mycket stolta över att Motum-koncernens ledningssystem har omcertifierats. Det är ett kvitto på bolagens långsiktiga arbete med ständiga förbättringar inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Motums Hållbarhetsredovisning 2022

Ännu en gång lyfter vi fram Motums stora satsningar på hållbarhet och en bättre miljö för alla genom att fokusera på rätt materialval, välja el som energikälla där det går och alltid ha som målsättning att prioritera modernisering av hissar istället för att bygga helt nytt. På så vis kan vi behålla värdet av det som faktiskt fungerar men byta ut det som slitits till obrukbarhet. Läs vår senaste rapport här.

Spara energi i fastigheten genom att välja rätt hiss

Att välja rätt hiss till fastigheten är ett framgångsrecept av många anledningar. Inte minst är det en stor bidragande faktor till att spara energi - vilket är positivt ur både ekonomisk- och miljömässig synvinkel. Vad betyder det att välja rätt hiss egentligen och hur hittar man en lösning som passar fastigheten? I följande artikel ska vi diskutera detta. Trevlig läsning!

Samtliga Motum-bolag omcertifierade

Årets externa ISO-revision är nu klar och samtliga av Motums…

Ta del av Motums Hållbarhetsredovisning 2021

Välkommen att ta del av Motum-koncernens Hållbarhetsredovisning…

Läs mer om eller kontakta något av våra lokala kontor

Vi är rikstäckande

Som en del av Motum-koncernen kan vi ta del av rikstäckande leverantörsavtal och en gemensam kunskapsbas samtidigt som vi behåller vår lokala förankring.

Vi strävar efter att vara det främsta alternativet i Göteborgsregionen när det kommer till hissar. Kontakta något av våra lokala kontor för att boka ett möte med någon av våra duktiga servicetekniker.

Stockholm – ITK
Stockholm – Hissgruppen
Stockholm – Motum Port
Uppsala – Uppsala Lyftservice
Göteborg – Vinga Hiss
Malmö – Motum Skåne
Linköping – Nordisk Hiss & Motum Port
Karlstad – Nordisk Hiss i Värmland
Norrköping – Nordisk Hiss
Borås – Vinga Hiss
Örebro – Hisscentralen i Närke
Karlskrona – Motum Blekinge
Eskilstuna – Nordisk Hiss
Västerås – Nordisk Hiss
Nyköping – Nordisk Hiss
Jönköping – Nordisk Hiss
Växjö – Nordisk Hiss
Oslo & Kristianstad – Motum AS

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.