Second Logo

Nyheter & Insikter – BRF

Välkommen till nyheter och insikter för Bostadsrättsföreningar! Här kan du få de senaste uppdateringarna och insikterna om allt som rör hissar inom bostadsrättsföreningar. Vi delar med oss av nyheter, trender och användbara tips för föreningar som äger, förvaltar eller planerar att installera hissar i sina fastigheter. Oavsett om du är styrelsemedlem, fastighetsförvaltare eller helt enkelt intresserad av att lära dig mer om hur hissar kan förbättra fastighetens värde och tillgänglighet, så är du på rätt plats. Utforska hissens värld tillsammans med oss på Motum – och låt oss tillsammans hissa boende och besökare till nya höjder!

Värdet av långsiktig planering för fastighetens- och hissens underhåll

Tillfällena då hela bostadsrättsföreningens styrelse samlas och kan fatta långsiktiga beslut är få under ett år. Därför är årsmöten och budgetplanering avgörande tillfällen att diskutera långsiktiga faktorer som kan påverka styrelsens ekonomi och fastighetens välmående över en längre tid. Krav på hållbarhet och energieffektivitet blir allt viktigare, och höga elpriser de senaste åren driver fram behovet av smartare energianvändning och mer energieffektiva lösningar.

Motums viktigaste tips för vinterskötsel av hissar

Vintern kan vara en påfrestning för fastigheter, såväl invändigt som utvändigt. Att hissen fungerar smidigt och är tillgänglig för alla boende, blir extra viktigt när exempelvis snö, vägsalt och grus dras in i trapphuset och kan påverka hissens välmående. I denna artikel lyfter vi fram några enkla råd för att hantera vinterns alla utmaningar och bibehålla hissens drift under kalla månader.

Trivsam och tillgänglig miljö i entré och trapphus för boende och besökare

För fastighetsägare är skapandet av en välkomnande och tillgänglig miljö i entrén och trapphuset viktig för att både möta boendes och besökarens förväntningar, och förhöja fastighetens övergripande värde. Här listar vi några nyckelaspekter att ha i beaktning när det kommer till hissen. Det är viktigt att den information som behöver finnas tillgänglig för besökare är tydligt skriven och tillgänglig för alla.

Statligt stöd för att förbättra fastigheten

Du som fastighetsägare eller bostadsrättsförening kan sedan hösten 2016 ansöka om stöd för att anpassa gemensamma utrymmen så att de fungerar bättre för äldre som vill bo kvar. Exempelvis kan du få upp till 200 000 kr i bidrag för att installera hiss i befintliga trapphus utan hiss. Du kan även söka om stöd för andra tillgänglighets-höjande åtgärder som till exempel automatisk dörröppning i porten.

Läs mer om eller kontakta något av våra lokala kontor

Vi är rikstäckande

Som en del av Motum-koncernen kan vi ta del av rikstäckande leverantörsavtal och en gemensam kunskapsbas samtidigt som vi behåller vår lokala förankring.

Vi strävar efter att vara det främsta alternativet i Göteborgsregionen när det kommer till hissar. Kontakta något av våra lokala kontor för att boka ett möte med någon av våra duktiga servicetekniker.

Stockholm – ITK
Stockholm – Hissgruppen
Stockholm – Motum Port
Uppsala – Uppsala Lyftservice
Göteborg – Vinga Hiss
Malmö – Motum Skåne
Linköping – Nordisk Hiss & Motum Port
Karlstad – Nordisk Hiss i Värmland
Norrköping – Nordisk Hiss
Borås – Vinga Hiss
Örebro – Hisscentralen i Närke
Karlskrona – Motum Blekinge
Eskilstuna – Nordisk Hiss
Västerås – Nordisk Hiss
Nyköping – Nordisk Hiss
Jönköping – Nordisk Hiss
Växjö – Nordisk Hiss
Oslo & Kristianstad – Motum AS

Kontakta oss

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.